
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
0.5 łyżki
6 sztuk
4 łyżki
10 sztuk
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz, pestkę wyrzuć a miąższ pokrój na kawałki.
Krok 2
Z papryczek chili usuń pestki a resztę posiekaj.
Krok 3
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 4
Przygotowane składniki zmiksuj wraz z przyprawami na jednolitą, gładką masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej