Czatney z mango pachnący czosnkiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 łyżki

6 sztuk

10 sztuk

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz, pestkę wyrzuć a miąższ pokrój na kawałki.

Krok 2

Z papryczek chili usuń pestki a resztę posiekaj.

Krok 3

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Przygotowane składniki zmiksuj wraz z przyprawami na jednolitą, gładką masę.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej