
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Pieczarki posiekaj, usmaż i wystudź.
Krok 3
Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, chrzanem i winem.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej