Orzechowy sos Degasa na białym winie – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Degasa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

1 łyżka

1 szklanka

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Pieczarki posiekaj, usmaż i wystudź.

Krok 3

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, chrzanem i winem.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pizza domowa - VIDEO
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej