
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Pieczarki posiekaj, usmaż i wystudź.
Krok 3
Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, chrzanem i winem.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej