Orzechowy sos Degasa na białym winie – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Degasa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

1 łyżka

1 szklanka

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Pieczarki posiekaj, usmaż i wystudź.

Krok 3

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, chrzanem i winem.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Degasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej