
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Pieczarki posiekaj, usmaż i wystudź.
Krok 3
Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, chrzanem i winem.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej