
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 szklanki
0.5 łyżeczki
0.25 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie, w dużym rondlu.
Krok 2
Dodaj kostkę warzywną, 2 szklanki wrzątku, pieprz i curry, zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe i gałkę muszkatołową i wymieszaj. Zwiększ ogień i gotuj często mieszając. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej