
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 szklanki
0.5 łyżeczki
0.25 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie, w dużym rondlu.
Krok 2
Dodaj kostkę warzywną, 2 szklanki wrzątku, pieprz i curry, zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe i gałkę muszkatołową i wymieszaj. Zwiększ ogień i gotuj często mieszając. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej