Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 szklanki
0.5 łyżeczki
0.25 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie, w dużym rondlu.
Krok 2
Dodaj kostkę warzywną, 2 szklanki wrzątku, pieprz i curry, zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe i gałkę muszkatołową i wymieszaj. Zwiększ ogień i gotuj często mieszając. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej