Zupa curry z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa curry z dyni

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

0.25 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie, w dużym rondlu.

Krok 2

Dodaj kostkę warzywną, 2 szklanki wrzątku, pieprz i curry, zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe i gałkę muszkatołową i wymieszaj. Zwiększ ogień i gotuj często mieszając. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z makaronem udon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej