Zupa curry z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa curry z dyni

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

0.25 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie, w dużym rondlu.

Krok 2

Dodaj kostkę warzywną, 2 szklanki wrzątku, pieprz i curry, zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe i gałkę muszkatołową i wymieszaj. Zwiększ ogień i gotuj często mieszając. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej