Zupa curry z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa curry z dyni

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

0.25 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie, w dużym rondlu.

Krok 2

Dodaj kostkę warzywną, 2 szklanki wrzątku, pieprz i curry, zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe i gałkę muszkatołową i wymieszaj. Zwiększ ogień i gotuj często mieszając. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa chlebowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej