Pancakes,placuszki kaczora Donalda przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pancakes,placuszki kaczora Donalda

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2.5 szklanki

2 sztuki

1.5 łyżeczki

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki łączymy i miksujemy.Ciasto powinno miec konsystencję gęstej śmietany.Nabierając ciasto łyżką smażymy niewielkie placuszki na średnim ogniu.Na patelni powinna być odrobina tłuszczu,tak aby się nie przypalały i nie wsiąkały go za dużo. Po upieczeniu polewamy syropem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pancakes,placuszki kaczora Donalda - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej