Grzybowe burgery z dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowe burgery z dipem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

250 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie grzyby pokrój w drobną kostkę. Cebulę dymkę w plasterki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Grzyby smaż na patelni z olejem. Dodaj czosnek oraz dymkę i całość smaż aż nabierze dobrze rumianego koloru i cały płyn wyparuje.

Krok 3

Przełóż grzyby do miski, poczekaj aż lekko ostygną, dodaj jajko, przyprawę Knorr oraz bułkę tartą. Wymieszaj.

Krok 4

Z masy uformuj w dłoniach 12 mały burgerów. Smaż po 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Przygotuj dip. Wyciśnij sok z cytryny. Połącz jogurt z cytryną oraz sosem sałatkowym Knorr. Burgery podawaj z dipem udekorowane listkami rukwi wodnej.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać również z świeżą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzybowe burgery z dipemGrzybowe burgery z dipem

Burgery podbiły świat! Co rusz powstają nowe wariacje na urozmaicenie tego popularnego specjału. Przedstawiamy recepturę na burgery z… grzybów! Brzmi intrygująco, prawda? Wypróbuj ten przepis już dziś!

Dla kogo?

Grzybowe burgery z dipem to coś specjalnego dla osób, które uwielbiają pieczarki i boczniaki oraz dla wszystkich lubiących testować nowe smaki i próbować oryginalnych dań. Smacznego!

Na jaką okazję?

Nawet na niezobowiązującym spotkaniu z przyjaciółmi warto zaskoczyć swoich gości nieoczywistym przysmakiem – to najlepszy moment na przyrządzenie pysznych grzybowych burgerów z dipem.

Czy wiesz, że?

Istnieje ponad 2000 gatunków grzybów jadalnych. Często rosną tam, gdzie wiele innych upraw nie dałoby sobie rady, zwłaszcza na odpadach odzyskanych z innych upraw. Nie uważa się ich za rośliny, gdyż nie fotosyntetyzują. Pod względem podziału biologicznego należą do swojego własnego królestwa – grzybów.

Dla urozmaicenia:

Grzybowe burgery z dipem możesz przygotować także na grillu – to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych.