
Składniki
250 gramów
250 gramów
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
250 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie grzyby pokrój w drobną kostkę. Cebulę dymkę w plasterki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Grzyby smaż na patelni z olejem. Dodaj czosnek oraz dymkę i całość smaż aż nabierze dobrze rumianego koloru i cały płyn wyparuje.
Krok 3
Przełóż grzyby do miski, poczekaj aż lekko ostygną, dodaj jajko, przyprawę Knorr oraz bułkę tartą. Wymieszaj.
Krok 4
Z masy uformuj w dłoniach 12 mały burgerów. Smaż po 5 minut z każdej strony.
Krok 5
Przygotuj dip. Wyciśnij sok z cytryny. Połącz jogurt z cytryną oraz sosem sałatkowym Knorr. Burgery podawaj z dipem udekorowane listkami rukwi wodnej.

Dobra rada:
Danie możesz podawać również z świeżą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzybowe burgery z dipem
Burgery podbiły świat! Co rusz powstają nowe wariacje na urozmaicenie tego popularnego specjału. Przedstawiamy recepturę na burgery z… grzybów! Brzmi intrygująco, prawda? Wypróbuj ten przepis już dziś!
Dla kogo?
Grzybowe burgery z dipem to coś specjalnego dla osób, które uwielbiają pieczarki i boczniaki oraz dla wszystkich lubiących testować nowe smaki i próbować oryginalnych dań. Smacznego!
Na jaką okazję?
Nawet na niezobowiązującym spotkaniu z przyjaciółmi warto zaskoczyć swoich gości nieoczywistym przysmakiem – to najlepszy moment na przyrządzenie pysznych grzybowych burgerów z dipem.
Czy wiesz, że?
Istnieje ponad 2000 gatunków grzybów jadalnych. Często rosną tam, gdzie wiele innych upraw nie dałoby sobie rady, zwłaszcza na odpadach odzyskanych z innych upraw. Nie uważa się ich za rośliny, gdyż nie fotosyntetyzują. Pod względem podziału biologicznego należą do swojego własnego królestwa – grzybów.
Dla urozmaicenia:
Grzybowe burgery z dipem możesz przygotować także na grillu – to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych.
























