Grzybowe burgery z dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowe burgery z dipem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

250 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie grzyby pokrój w drobną kostkę. Cebulę dymkę w plasterki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Grzyby smaż na patelni z olejem. Dodaj czosnek oraz dymkę i całość smaż aż nabierze dobrze rumianego koloru i cały płyn wyparuje.

Krok 3

Przełóż grzyby do miski, poczekaj aż lekko ostygną, dodaj jajko, przyprawę Knorr oraz bułkę tartą. Wymieszaj.

Krok 4

Z masy uformuj w dłoniach 12 mały burgerów. Smaż po 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Przygotuj dip. Wyciśnij sok z cytryny. Połącz jogurt z cytryną oraz sosem sałatkowym Knorr. Burgery podawaj z dipem udekorowane listkami rukwi wodnej.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać również z świeżą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowe burgery z dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzybowe burgery z dipemGrzybowe burgery z dipem

Burgery podbiły świat! Co rusz powstają nowe wariacje na urozmaicenie tego popularnego specjału. Przedstawiamy recepturę na burgery z… grzybów! Brzmi intrygująco, prawda? Wypróbuj ten przepis już dziś!

Dla kogo?

Grzybowe burgery z dipem to coś specjalnego dla osób, które uwielbiają pieczarki i boczniaki oraz dla wszystkich lubiących testować nowe smaki i próbować oryginalnych dań. Smacznego!

Na jaką okazję?

Nawet na niezobowiązującym spotkaniu z przyjaciółmi warto zaskoczyć swoich gości nieoczywistym przysmakiem – to najlepszy moment na przyrządzenie pysznych grzybowych burgerów z dipem.

Czy wiesz, że?

Istnieje ponad 2000 gatunków grzybów jadalnych. Często rosną tam, gdzie wiele innych upraw nie dałoby sobie rady, zwłaszcza na odpadach odzyskanych z innych upraw. Nie uważa się ich za rośliny, gdyż nie fotosyntetyzują. Pod względem podziału biologicznego należą do swojego własnego królestwa – grzybów.

Dla urozmaicenia:

Grzybowe burgery z dipem możesz przygotować także na grillu – to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych.