Ogórki curry przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ogórki curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

213 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
160 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

385 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1553 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

2 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki pokrój w paski, włóż do słoika.

Ogórki curry - Krok 1

Krok 2

Przygotuj zalewę – wymieszaj ocet, curry, czosnek, cukier.

Ogórki curry - Krok 2

Krok 3

Zalej marynatą słoik z ogórkami, odstaw do lodówki.

Ogórki curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogórki curryOgórki curry

Ogórki curry urozmaicą każdy posiłek, dodając mu wyrazistego smaku. Choć zwyczaj przygotowywania przetworów z ogórków to wielowiekowa tradycja i pamiętają o niej nie tylko nasze babcie, ale i wcześniejsze pokolenia, to warto sięgnąć po nowy przepis na ogórki i odświeżyć stare smaki.

Dla kogo?

Koniec z nudą w kuchni! Pora urozmaicić znane i lubiane przepisy oraz dodać im nieco świeżości! Ogórki z curry to opcja dla wszystkich wielbicieli wyrazistych smaków!

Na jaką okazję?

Ogórki w zalewie curry sprawdzą się świetnie jako dodatek do obiadu, a dzięki swojej lekko pikantnej formule, mogą stanowić także rodzaj pysznej przekąski.

Dla urozmaicenia:

Do zalewy curry zamiast zwykłego octu wykorzystaj znaczenie lepszy w smaku odpowiednik – ocet jabłkowy.