Ogórki curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórki curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

64

220 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
160 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

387 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1560 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

2 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki pokrój w paski, włóż do słoika.

Ogórki curry - Krok 1

Krok 2

Przygotuj zalewę – wymieszaj ocet, curry, czosnek, cukier.

Ogórki curry - Krok 2

Krok 3

Zalej marynatą słoik z ogórkami, odstaw do lodówki.

Ogórki curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórki curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogórki curryOgórki curry

Ogórki curry urozmaicą każdy posiłek, dodając mu wyrazistego smaku. Choć zwyczaj przygotowywania przetworów z ogórków to wielowiekowa tradycja i pamiętają o niej nie tylko nasze babcie, ale i wcześniejsze pokolenia, to warto sięgnąć po nowy przepis na ogórki i odświeżyć stare smaki.

Dla kogo?

Koniec z nudą w kuchni! Pora urozmaicić znane i lubiane przepisy oraz dodać im nieco świeżości! Ogórki z curry to opcja dla wszystkich wielbicieli wyrazistych smaków!

Na jaką okazję?

Ogórki w zalewie curry sprawdzą się świetnie jako dodatek do obiadu, a dzięki swojej lekko pikantnej formule, mogą stanowić także rodzaj pysznej przekąski.

Dla urozmaicenia:

Do zalewy curry zamiast zwykłego octu wykorzystaj znaczenie lepszy w smaku odpowiednik – ocet jabłkowy.