
Składniki
1 kilogram
2 szklanki
2 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki pokrój w paski, włóż do słoika.

Krok 2
Przygotuj zalewę – wymieszaj ocet, curry, czosnek, cukier.

Krok 3
Zalej marynatą słoik z ogórkami, odstaw do lodówki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ogórki curry
Ogórki curry urozmaicą każdy posiłek, dodając mu wyrazistego smaku. Choć zwyczaj przygotowywania przetworów z ogórków to wielowiekowa tradycja i pamiętają o niej nie tylko nasze babcie, ale i wcześniejsze pokolenia, to warto sięgnąć po nowy przepis na ogórki i odświeżyć stare smaki.
Dla kogo?
Koniec z nudą w kuchni! Pora urozmaicić znane i lubiane przepisy oraz dodać im nieco świeżości! Ogórki z curry to opcja dla wszystkich wielbicieli wyrazistych smaków!
Na jaką okazję?
Ogórki w zalewie curry sprawdzą się świetnie jako dodatek do obiadu, a dzięki swojej lekko pikantnej formule, mogą stanowić także rodzaj pysznej przekąski.
Dla urozmaicenia:
Do zalewy curry zamiast zwykłego octu wykorzystaj znaczenie lepszy w smaku odpowiednik – ocet jabłkowy.