
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i dobrze odciśnij.
Krok 2
Zmiel razem z filetami rybnymi i cebulą przez maszynkę.
Krok 3
Jajka rozbij i oddziel żółtka o białek.
Krok 4
Żółtka utrzyj razem z margaryną, dodaj do masy z kaszą manną. Dopraw do smaku.
Krok 5
Wymieszaj delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek.
Krok 6
Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą, przełóż masę rybną i gotuj w ciepłej kąpieli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej