
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i dobrze odciśnij.
Krok 2
Zmiel razem z filetami rybnymi i cebulą przez maszynkę.
Krok 3
Jajka rozbij i oddziel żółtka o białek.
Krok 4
Żółtka utrzyj razem z margaryną, dodaj do masy z kaszą manną. Dopraw do smaku.
Krok 5
Wymieszaj delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek.
Krok 6
Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą, przełóż masę rybną i gotuj w ciepłej kąpieli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej