Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i dobrze odciśnij.
Krok 2
Zmiel razem z filetami rybnymi i cebulą przez maszynkę.
Krok 3
Jajka rozbij i oddziel żółtka o białek.
Krok 4
Żółtka utrzyj razem z margaryną, dodaj do masy z kaszą manną. Dopraw do smaku.
Krok 5
Wymieszaj delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek.
Krok 6
Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą, przełóż masę rybną i gotuj w ciepłej kąpieli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej