Miękki mus z ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miękki mus z ryby

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i dobrze odciśnij.

Krok 2

Zmiel razem z filetami rybnymi i cebulą przez maszynkę.

Krok 3

Jajka rozbij i oddziel żółtka o białek.

Krok 4

Żółtka utrzyj razem z margaryną, dodaj do masy z kaszą manną. Dopraw do smaku.

Krok 5

Wymieszaj delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek.

Krok 6

Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą, przełóż masę rybną i gotuj w ciepłej kąpieli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej