Miękki mus z ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miękki mus z ryby

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i dobrze odciśnij.

Krok 2

Zmiel razem z filetami rybnymi i cebulą przez maszynkę.

Krok 3

Jajka rozbij i oddziel żółtka o białek.

Krok 4

Żółtka utrzyj razem z margaryną, dodaj do masy z kaszą manną. Dopraw do smaku.

Krok 5

Wymieszaj delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek.

Krok 6

Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą, przełóż masę rybną i gotuj w ciepłej kąpieli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miękki mus z ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej