
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i dobrze odciśnij.
Krok 2
Zmiel razem z filetami rybnymi i cebulą przez maszynkę.
Krok 3
Jajka rozbij i oddziel żółtka o białek.
Krok 4
Żółtka utrzyj razem z margaryną, dodaj do masy z kaszą manną. Dopraw do smaku.
Krok 5
Wymieszaj delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek.
Krok 6
Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą, przełóż masę rybną i gotuj w ciepłej kąpieli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej