
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
250 gramów
3 łyżki
6 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i wydrąż kabaczki, a następnie pokrój je na małe kawałki.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i podsmaż z kabaczkami na oleju.
Krok 3
Dodaj wino, sok z cytryny. Zagotuj.
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem. Dodaj orzechy i ostudź.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej