Kabaczki marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

250 gramów

3 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i wydrąż kabaczki, a następnie pokrój je na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż z kabaczkami na oleju.

Krok 3

Dodaj wino, sok z cytryny. Zagotuj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Dodaj orzechy i ostudź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej