Kabaczki marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

250 gramów

3 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i wydrąż kabaczki, a następnie pokrój je na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż z kabaczkami na oleju.

Krok 3

Dodaj wino, sok z cytryny. Zagotuj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Dodaj orzechy i ostudź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej