Kabaczki marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

250 gramów

3 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i wydrąż kabaczki, a następnie pokrój je na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż z kabaczkami na oleju.

Krok 3

Dodaj wino, sok z cytryny. Zagotuj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Dodaj orzechy i ostudź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej