Śledzie po kaszubsku w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po kaszubsku w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz zmieniając kilkakrotnie wodę.

Krok 2

Następnie każdy filet posmaruj musztardą z solą i pieprzem.

Krok 3

Cebulę i jabłka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i wymieszaj z cebulą i jabłkami.

Krok 5

Włóż do rondla z roztopionym masłem i duś. Dolej wody, przykryj i duś 15 minut. Dopraw sokiem z cytryny.

Krok 6

Do żaroodpornego naczynia włóż kapustę i ułóż na niej śledzie.

Krok 7

Polej resztą masła i piecz 50 minut w temperaturze 160 stopni. Posyp tymiankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej