Śledzie po kaszubsku w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po kaszubsku w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz zmieniając kilkakrotnie wodę.

Krok 2

Następnie każdy filet posmaruj musztardą z solą i pieprzem.

Krok 3

Cebulę i jabłka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i wymieszaj z cebulą i jabłkami.

Krok 5

Włóż do rondla z roztopionym masłem i duś. Dolej wody, przykryj i duś 15 minut. Dopraw sokiem z cytryny.

Krok 6

Do żaroodpornego naczynia włóż kapustę i ułóż na niej śledzie.

Krok 7

Polej resztą masła i piecz 50 minut w temperaturze 160 stopni. Posyp tymiankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po kaszubsku w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kluski z makiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej