
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymocz zmieniając kilkakrotnie wodę.
Krok 2
Następnie każdy filet posmaruj musztardą z solą i pieprzem.
Krok 3
Cebulę i jabłka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Kapustę poszatkuj i wymieszaj z cebulą i jabłkami.
Krok 5
Włóż do rondla z roztopionym masłem i duś. Dolej wody, przykryj i duś 15 minut. Dopraw sokiem z cytryny.
Krok 6
Do żaroodpornego naczynia włóż kapustę i ułóż na niej śledzie.
Krok 7
Polej resztą masła i piecz 50 minut w temperaturze 160 stopni. Posyp tymiankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej