
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymocz zmieniając kilkakrotnie wodę.
Krok 2
Następnie każdy filet posmaruj musztardą z solą i pieprzem.
Krok 3
Cebulę i jabłka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Kapustę poszatkuj i wymieszaj z cebulą i jabłkami.
Krok 5
Włóż do rondla z roztopionym masłem i duś. Dolej wody, przykryj i duś 15 minut. Dopraw sokiem z cytryny.
Krok 6
Do żaroodpornego naczynia włóż kapustę i ułóż na niej śledzie.
Krok 7
Polej resztą masła i piecz 50 minut w temperaturze 160 stopni. Posyp tymiankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej