Boczniak w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniak w panierce

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z dodatkiem oliwy i jajkiem. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 3

Grzyby obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Smażymy z obu stron do uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej