
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Kostkę bulionową rozgniatamy z dodatkiem oliwy i jajkiem. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
Krok 3
Grzyby obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 4
Smażymy z obu stron do uzyskania złotej skórki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej