Boczniak w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniak w panierce

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z dodatkiem oliwy i jajkiem. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 3

Grzyby obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Smażymy z obu stron do uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki meksykańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej