Boczniak w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniak w panierce

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z dodatkiem oliwy i jajkiem. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 3

Grzyby obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Smażymy z obu stron do uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej