
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Kostkę bulionową rozgniatamy z dodatkiem oliwy i jajkiem. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
Krok 3
Grzyby obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 4
Smażymy z obu stron do uzyskania złotej skórki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej