Chiński color makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński color makaron

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i por posiekać, paprykę i szynkę pokroić w paseczki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę i szynkę, dodać kawałeczki brokuła, por i paprykę. Fix smażony makaron po chińsku wymieszać z wodą i wlać na patelnię. Dusić chwilę pod przykryciem, następnie przesunąć warzywa na jedna stronę patelni, a na drugiej wbić jajko i rozmieszać, połączyć z ugotowanym makaronem i kukurydzą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej