Chiński color makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński color makaron

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

0.25 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 plastrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i por posiekać, paprykę i szynkę pokroić w paseczki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę i szynkę, dodać kawałeczki brokuła, por i paprykę. Fix smażony makaron po chińsku wymieszać z wodą i wlać na patelnię. Dusić chwilę pod przykryciem, następnie przesunąć warzywa na jedna stronę patelni, a na drugiej wbić jajko i rozmieszać, połączyć z ugotowanym makaronem i kukurydzą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej