Chiński color makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński color makaron

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

0.25 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 plastrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i por posiekać, paprykę i szynkę pokroić w paseczki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę i szynkę, dodać kawałeczki brokuła, por i paprykę. Fix smażony makaron po chińsku wymieszać z wodą i wlać na patelnię. Dusić chwilę pod przykryciem, następnie przesunąć warzywa na jedna stronę patelni, a na drugiej wbić jajko i rozmieszać, połączyć z ugotowanym makaronem i kukurydzą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej