Chiński color makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński color makaron

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

0.25 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 plastrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i por posiekać, paprykę i szynkę pokroić w paseczki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę i szynkę, dodać kawałeczki brokuła, por i paprykę. Fix smażony makaron po chińsku wymieszać z wodą i wlać na patelnię. Dusić chwilę pod przykryciem, następnie przesunąć warzywa na jedna stronę patelni, a na drugiej wbić jajko i rozmieszać, połączyć z ugotowanym makaronem i kukurydzą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński color makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej