
Składniki
75 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z jajkiem i łyżką mąki, przyprawić 1/2 łyżeczki soli.
Krok 2
Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju. Usmażyć ok. 12 placków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej