
Składniki
75 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z jajkiem i łyżką mąki, przyprawić 1/2 łyżeczki soli.
Krok 2
Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju. Usmażyć ok. 12 placków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej