Placki ziemniaczane

Autor: anek anek

ratingratingratingratingrating

0

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z jajkiem i łyżką mąki, przyprawić 1/2 łyżeczki soli.

Krok 2

Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju. Usmażyć ok. 12 placków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej