Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2.5 szklanki

0.5 szklanki

30 dekagramów

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju podsmażyć na rumiano mięso. Przełożyć do garnka , dodać pokrojoną cebulę , paprykę , ziele angielskie , liść laurowy i Delikat w płynie . Zalać wodą . Dusić mieszając 1 godzinę na małym gazie. Doprawić papryką mieloną i pieprzem . Zagęścić sos ciemną zasmażką .

Krok 2

Fix Chrupiące placki ziemniaczane wsypać do miski .Dodać jajko i 2,5 szklanki wody . Wymieszać .Zostawić na 10 minut by ciasto zgęstniało .

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej . Na gorący kłaść łyżką porcje ciasta ( powinno wyjść ok. 20 placków z tej porcji ) - lekko spłaszczyć . Smażyć na rumiano z obu stron . Zdejmować na papierowe ręczniki kuchenne by odciekły z tłuszczu.

Krok 4

Podawać kładąc na każdym porcję gorącego gulaszu wieprzowego z papryką .Posypać posiekanym szczypiorem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej