Wyśmienita Obatdza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita Obatdza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 gramów

null

50 gramów

null szczypt

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Camembert rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj drobno w kosteczkę.

Krok 3

Ser i cebulę wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj sól, pieprz i słodką paprykę. Na koniec dolej piwo.

Krok 4

Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.

Krok 5

Łyżką umoczoną w gorącej wodzie wykrawaj z sera gomółki. Układaj na liściach sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z chorizo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej