Wyśmienita Obatdza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

40

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 gramów

null

50 gramów

null szczypt

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Camembert rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj drobno w kosteczkę.

Krok 3

Ser i cebulę wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj sól, pieprz i słodką paprykę. Na koniec dolej piwo.

Krok 4

Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.

Krok 5

Łyżką umoczoną w gorącej wodzie wykrawaj z sera gomółki. Układaj na liściach sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej