
Składniki
2 sztuki
null
200 gramów
null
50 gramów
null szczypt
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser Camembert rozdrobnij widelcem.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj drobno w kosteczkę.
Krok 3
Ser i cebulę wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj sól, pieprz i słodką paprykę. Na koniec dolej piwo.
Krok 4
Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
Krok 5
Łyżką umoczoną w gorącej wodzie wykrawaj z sera gomółki. Układaj na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej