Wyśmienita Obatdza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita Obatdza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 gramów

null

50 gramów

null szczypt

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Camembert rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj drobno w kosteczkę.

Krok 3

Ser i cebulę wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj sól, pieprz i słodką paprykę. Na koniec dolej piwo.

Krok 4

Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.

Krok 5

Łyżką umoczoną w gorącej wodzie wykrawaj z sera gomółki. Układaj na liściach sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej