Makaron z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron z kapustą i grzybami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby moczymy 12 godzin.

Krok 2

Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.

Krok 3

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej