Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
400 gramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby moczymy 12 godzin.
Krok 2
Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.
Krok 3
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej