Makaron z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kapustą i grzybami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby moczymy 12 godzin.

Krok 2

Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.

Krok 3

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny Mac’n Cheese
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej