Makaron z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kapustą i grzybami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby moczymy 12 godzin.

Krok 2

Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.

Krok 3

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki smażony makaron
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej