Makaron z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kapustą i grzybami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby moczymy 12 godzin.

Krok 2

Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.

Krok 3

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej