Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

361 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

90 mililitrów

90 gramów

90 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr rozmieszany z wodą i duś około 15 minut. Pokrój ser w kostkę.

Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - Krok 2

Krok 3

Do sosu dodaj śmietanę, ser gruyere i duś, aż ser się roztopi, a sos będzie gładki.

Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - Krok 3

Krok 4

Połącz makaron z sosem i porwanymi listkami bazylii.

Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - Krok 4

Krok 5

Posyp parmezanem i liśćmi bazylii.

Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma seramiFarfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami

Makaron z sosem pomidorowym to kulinarny klasyk – prostym sposobem na jego urozmaicenie jest dodanie do potrawy różnych rodzajów żółtego sera. Do przyrządzenia dania z tego przepisu wykorzystasz włoski parmezan oraz szwajcarski gruyère o lekko orzechowym smaku. Zacznij od ugotowania al dente makaronu typu farfalle lub innego, np. świderków czy penne. Sos pomidorowy przygotujesz w ekspresowym tempie, używając błyskawicznego produktu w proszku – wystarczy tylko wymieszać go z wodą i zagotować. Gruyère pokrój w kostkę i dodaj do gotującego się sosu razem z gęstą kwaśną śmietaną, po czym dokładnie wymieszaj, aby ser się rozpuścił. Te dwa składniki nadadzą potrawie kremową konsystencję i śmietankowy posmak. Powstały w ten sposób sos połącz z ugotowanym wcześniej makaronem, a także porwanymi na mniejsze kawałkami listkami świeżej bazylii. Przed podaniem posyp całość startym parmezanem. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym przepisem na farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami.