Owoce morza z makaronem świderki - przepis | Przepisy.pl pixel

Makaron świderki z owocami morza

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

500 gramów

3 łyżeczki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

3 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę owoców morza odstaw aby się rozmroziła. Następnie skrop oliwą z oliwek i posyp przyparwą Knorr.

Krok 2

Makaron ugotuj w wodzie tak aby był al dente.

Krok 3

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Na patelni dobrze rozgrzej oliwę i smaż owoce morza.

Krok 5

Dodaj posiekane chilli, pokrojone papryki oraz czosnek

Krok 6

Teraz dodaj makaron oraz kilka łyżek wody po gotowaniu. Całość podduś kilka minut, posyp posiekaną natką pietruszki i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej