Owoce morza z makaronem świderki - przepis | Przepisy.pl pixel

Makaron świderki z owocami morza

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

500 gramów

3 łyżeczki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

3 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę owoców morza odstaw aby się rozmroziła. Następnie skrop oliwą z oliwek i posyp przyparwą Knorr.

Krok 2

Makaron ugotuj w wodzie tak aby był al dente.

Krok 3

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Na patelni dobrze rozgrzej oliwę i smaż owoce morza.

Krok 5

Dodaj posiekane chilli, pokrojone papryki oraz czosnek

Krok 6

Teraz dodaj makaron oraz kilka łyżek wody po gotowaniu. Całość podduś kilka minut, posyp posiekaną natką pietruszki i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron świderki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej