
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
5 dekagramów
1 sztuka
15 dekagramów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oliwie. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Wkładamy pomidory z zalewą. Dusimy około 8 minut. Studzimy.
Krok 2
Do sosu dodajemy ser mascarpone i posiekaną bazylię. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż sos będzie jednolity.
Krok 3
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wkładamy na talerze. Posypujemy serem, dekorujemy bazylią i oliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej