Makaron z pomidorami i mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pomidorami i mascarpone

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

30

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

5 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oliwie. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Wkładamy pomidory z zalewą. Dusimy około 8 minut. Studzimy.

Krok 2

Do sosu dodajemy ser mascarpone i posiekaną bazylię. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż sos będzie jednolity.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wkładamy na talerze. Posypujemy serem, dekorujemy bazylią i oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej