
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
5 dekagramów
1 sztuka
15 dekagramów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oliwie. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Wkładamy pomidory z zalewą. Dusimy około 8 minut. Studzimy.
Krok 2
Do sosu dodajemy ser mascarpone i posiekaną bazylię. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż sos będzie jednolity.
Krok 3
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wkładamy na talerze. Posypujemy serem, dekorujemy bazylią i oliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej