Makaron z pomidorami i mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pomidorami i mascarpone

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

30

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

5 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oliwie. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Wkładamy pomidory z zalewą. Dusimy około 8 minut. Studzimy.

Krok 2

Do sosu dodajemy ser mascarpone i posiekaną bazylię. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż sos będzie jednolity.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wkładamy na talerze. Posypujemy serem, dekorujemy bazylią i oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Srebrna zupa chińska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej