Makaron z pomidorami i mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pomidorami i mascarpone

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

30

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

5 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oliwie. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Wkładamy pomidory z zalewą. Dusimy około 8 minut. Studzimy.

Krok 2

Do sosu dodajemy ser mascarpone i posiekaną bazylię. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż sos będzie jednolity.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wkładamy na talerze. Posypujemy serem, dekorujemy bazylią i oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej