Makaron z pomidorami i mascarpone

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

5

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

6 łyżek

5 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oliwie. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Wkładamy pomidory z zalewą. Dusimy około 8 minut. Studzimy.

Krok 2

Do sosu dodajemy ser mascarpone i posiekaną bazylię. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż sos będzie jednolity.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wkładamy na talerze. Posypujemy serem, dekorujemy bazylią i oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej