Makaron z pomidorami i mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron z pomidorami i mascarpone

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

6

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

6 łyżek

5 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oliwie. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Wkładamy pomidory z zalewą. Dusimy około 8 minut. Studzimy.

Krok 2

Do sosu dodajemy ser mascarpone i posiekaną bazylię. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż sos będzie jednolity.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wkładamy na talerze. Posypujemy serem, dekorujemy bazylią i oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorami i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej