Tortellini w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini w sosie pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę, a następnie szklimy krótko na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Dodajemy sos i zioła prowansalskie.

Krok 3

Gotujemy 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Tortellini gotujemy we wrzątku zgodnie z przepisem, a następnie odcedzamy.

Krok 5

Na pierożki nakładamy sos i posypujemy tartym serem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie pierożki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej