
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę, a następnie szklimy krótko na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Dodajemy sos i zioła prowansalskie.
Krok 3
Gotujemy 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
Tortellini gotujemy we wrzątku zgodnie z przepisem, a następnie odcedzamy.
Krok 5
Na pierożki nakładamy sos i posypujemy tartym serem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej