
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę, a następnie szklimy krótko na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Dodajemy sos i zioła prowansalskie.
Krok 3
Gotujemy 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
Tortellini gotujemy we wrzątku zgodnie z przepisem, a następnie odcedzamy.
Krok 5
Na pierożki nakładamy sos i posypujemy tartym serem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej