Jaja faszerowane
 Czas: 30 minut
 Dla 4 osób
Składniki:
 - 300 g mięsa z rosołu
 - ½ pęczka natki pietruszki
 - 8 jajek
 - łyżka kaparów
 - łyżka Przyprawy do mięs Knorr
 - 2 łyżki majonezu Hellmann’s Babuni
Sposób przygotowania
Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Na patelni przesmaż przez kilka minut rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta. Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania lub łyżeczką do herbaty, do białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
Świąteczna sałatka ziemniaczana 
 Czas przygotowania 15 minut
 4 porcje
Składniki:
 - 3 średniej wielkości ziemniaki
 - 4 łyżki majonezu Hellmann’s Oryginalny
 - 1 cebula czerwona
 - 2 łodygi selera naciowego
 - Sos sałatkowy ziołowo czosnkowy Knorr 1 opakowanie
 - 2 ogórki kwaszone
Sposób przygotowania
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości. Po ostudzeniu pokrój w większą kostkę. Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem. Ogórki pokrój w większą kostkę, a cebulę w drobniejszą. Selera naciowego obierz, pokrój w paski i sparz gorącą wodą. Połącz składniki sałatki z ziołowym sosem majonezowym i podawaj.
Do sałatki dodajcie posiekaną natkę pietruszki, a także grzyby, marynowane lub pieczarki.







Komentarze (1)