Sałatka z awokado i surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i surimi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

heart
195 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, awokado i mango obierz i pokrój w plastry. Surimi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w dwu centymetrowej długości słupki. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj kolendrę.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 1

Krok 2

W misce połącz oliwę z ketchupem i sokiem z limonki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wszytko wymieszaj.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 2

Krok 3

Sałatkę podawaj z kromkami opieczonej bagietki.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Surimi możesz zastąpić dowolnym składnikiem np. mięsem krabowym z puszki lub wędzonym łososiem.

4

Opinie o przepisie

  • Slawomir Praga

    Slawomir Praga , 21.03.2020

    Wykorzystać cześć dotycząca zieleniny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eib Hlin

    Eib Hlin , 07.01.2019

    jak dla mnie połowa limonki w zupełności wystarcza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Ijuż

    Magdalena Ijuż , 26.05.2016

    Pyszna. Zamiast rukoli można użyć raszpunki też pasuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kisiel

    Michał Kisiel , 22.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z awokado i surimiSałatka z awokado i surimi

Cebulę, awokado i mango obierz i pokrój w plastry. Surimi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w dwu centymetrowej długości słupki. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj kolendrę.