Sałatka z awokado i surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i surimi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

heart
195 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, awokado i mango obierz i pokrój w plastry. Surimi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w dwu centymetrowej długości słupki. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj kolendrę.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 1

Krok 2

W misce połącz oliwę z ketchupem i sokiem z limonki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wszytko wymieszaj.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 2

Krok 3

Sałatkę podawaj z kromkami opieczonej bagietki.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Surimi możesz zastąpić dowolnym składnikiem np. mięsem krabowym z puszki lub wędzonym łososiem.

4

Opinie o przepisie

  • Slawomir Praga

    Slawomir Praga , 21.03.2020

    Wykorzystać cześć dotycząca zieleniny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eib Hlin

    Eib Hlin , 07.01.2019

    jak dla mnie połowa limonki w zupełności wystarcza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Ijuż

    Magdalena Ijuż , 26.05.2016

    Pyszna. Zamiast rukoli można użyć raszpunki też pasuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kisiel

    Michał Kisiel , 22.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z awokado i surimiSałatka z awokado i surimi

Cebulę, awokado i mango obierz i pokrój w plastry. Surimi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w dwu centymetrowej długości słupki. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj kolendrę.