Sałatka z awokado i surimi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

165 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, awokado i mango obierz i pokrój w plastry. Surimi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w dwu centymetrowej długości słupki. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj kolendrę.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 1

Krok 2

W misce połącz oliwę z ketchupem i sokiem z limonki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wszytko wymieszaj.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 2

Krok 3

Sałatkę podawaj z kromkami opieczonej bagietki.

Sałatka z awokado i surimi - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Surimi możesz zastąpić dowolnym składnikiem np. mięsem krabowym z puszki lub wędzonym łososiem.

4

Opinie o przepisie

  • Slawomir Praga

    Slawomir Praga

    Wykorzystać cześć dotycząca zieleniny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eib Hlin

    Eib Hlin

    jak dla mnie połowa limonki w zupełności wystarcza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Ijuż

    Magdalena Ijuż

    Pyszna. Zamiast rukoli można użyć raszpunki też pasuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kisiel

    Michał Kisiel

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej