Tarta z sałatki jarzynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z sałatki jarzynowej

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

50 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

3 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na tartę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą.

Krok 2

Mąkę serek kremowy oraz masło szybko zagnieć łącząc ze sobą w misce. Ciasto będzie luźne, dlatego rozpłaszcz je i wstaw do zamrażalki na około 30 minut.

Krok 3

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypanej mąką i przełóż je do formy na tartę.

Krok 4

Śmietanę rozmieszaj z jajkami, połową sera, dodaj pieprz i gałkę, oraz sałatkę warzywną. Powstały „farsz” wylej na ciasto. Posyp wszystko z wierzchu resztą sera.

Krok 5

Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190*C przez około 40 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zobacz nasz sprawdzony przepis na pyszną sałatkę jarzynową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej