
Składniki
300 gramów
100 gramów
50 gramów
100 gramów
100 gramów
1 łyżka
300 mililitrów
3 sztuki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę na tartę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą.
Krok 2
Mąkę serek kremowy oraz masło szybko zagnieć łącząc ze sobą w misce. Ciasto będzie luźne, dlatego rozpłaszcz je i wstaw do zamrażalki na około 30 minut.
Krok 3
Po tym czasie ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypanej mąką i przełóż je do formy na tartę.
Krok 4
Śmietanę rozmieszaj z jajkami, połową sera, dodaj pieprz i gałkę, oraz sałatkę warzywną. Powstały „farsz” wylej na ciasto. Posyp wszystko z wierzchu resztą sera.
Krok 5
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190*C przez około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






























