Tarta z sałatki jarzynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z sałatki jarzynowej

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

50 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

3 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na tartę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą.

Krok 2

Mąkę serek kremowy oraz masło szybko zagnieć łącząc ze sobą w misce. Ciasto będzie luźne, dlatego rozpłaszcz je i wstaw do zamrażalki na około 30 minut.

Krok 3

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypanej mąką i przełóż je do formy na tartę.

Krok 4

Śmietanę rozmieszaj z jajkami, połową sera, dodaj pieprz i gałkę, oraz sałatkę warzywną. Powstały „farsz” wylej na ciasto. Posyp wszystko z wierzchu resztą sera.

Krok 5

Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190*C przez około 40 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zobacz nasz sprawdzony przepis na pyszną sałatkę jarzynową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z sałatki jarzynowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej