Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

null

null

75 gramów

0.5 sztuki

2 sztuki

250 gramów

null

1 sztuka

50 mililitrów

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć wszystkie składniki na gazpacho do miski i zostaw je w lodówce na kilka godzin.

Krok 2

Przełóż je do blendera, dodaj kilka kostek lodu i zmiel na gładką masę.

Krok 3

Liście rzeżuchy namocz w osolonym wrzątku na 20 sekund. Wrzuć je do zimnej wody.

Krok 4

Odsącz i dodaj bulion drobiowy, sok z cytryny oraz oliwę. Zmiel ponownie przy pomocy blendera. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Nakładaj łyżkę gazpacho do kokilki, dodaj puree z rzeżuchy i dekoruj kawałkami papryki i łodyżkami świeżej rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej