Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
6 sztuk
50 mililitrów
2 sztuki
null
250 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
75 gramów
null
null
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć wszystkie składniki na gazpacho do miski i zostaw je w lodówce na kilka godzin.
Krok 2
Przełóż je do blendera, dodaj kilka kostek lodu i zmiel na gładką masę.
Krok 3
Liście rzeżuchy namocz w osolonym wrzątku na 20 sekund. Wrzuć je do zimnej wody.
Krok 4
Odsącz i dodaj bulion drobiowy, sok z cytryny oraz oliwę. Zmiel ponownie przy pomocy blendera. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Nakładaj łyżkę gazpacho do kokilki, dodaj puree z rzeżuchy i dekoruj kawałkami papryki i łodyżkami świeżej rzeżuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























