Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

6 sztuk

50 mililitrów

2 sztuki

null

250 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

75 gramów

null

null

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć wszystkie składniki na gazpacho do miski i zostaw je w lodówce na kilka godzin.

Krok 2

Przełóż je do blendera, dodaj kilka kostek lodu i zmiel na gładką masę.

Krok 3

Liście rzeżuchy namocz w osolonym wrzątku na 20 sekund. Wrzuć je do zimnej wody.

Krok 4

Odsącz i dodaj bulion drobiowy, sok z cytryny oraz oliwę. Zmiel ponownie przy pomocy blendera. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Nakładaj łyżkę gazpacho do kokilki, dodaj puree z rzeżuchy i dekoruj kawałkami papryki i łodyżkami świeżej rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej