Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
6 sztuk
50 mililitrów
2 sztuki
null
250 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
75 gramów
null
null
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć wszystkie składniki na gazpacho do miski i zostaw je w lodówce na kilka godzin.
Krok 2
Przełóż je do blendera, dodaj kilka kostek lodu i zmiel na gładką masę.
Krok 3
Liście rzeżuchy namocz w osolonym wrzątku na 20 sekund. Wrzuć je do zimnej wody.
Krok 4
Odsącz i dodaj bulion drobiowy, sok z cytryny oraz oliwę. Zmiel ponownie przy pomocy blendera. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Nakładaj łyżkę gazpacho do kokilki, dodaj puree z rzeżuchy i dekoruj kawałkami papryki i łodyżkami świeżej rzeżuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej