Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

6 sztuk

50 mililitrów

2 sztuki

null

250 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

75 gramów

null

null

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć wszystkie składniki na gazpacho do miski i zostaw je w lodówce na kilka godzin.

Krok 2

Przełóż je do blendera, dodaj kilka kostek lodu i zmiel na gładką masę.

Krok 3

Liście rzeżuchy namocz w osolonym wrzątku na 20 sekund. Wrzuć je do zimnej wody.

Krok 4

Odsącz i dodaj bulion drobiowy, sok z cytryny oraz oliwę. Zmiel ponownie przy pomocy blendera. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Nakładaj łyżkę gazpacho do kokilki, dodaj puree z rzeżuchy i dekoruj kawałkami papryki i łodyżkami świeżej rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej