Zupka Edamska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka Edamska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżka

null

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora, kapustę i cebulę, drobno poszatkuj. Pory i cebulę podsmaż na margarynie, następnie dodać kapustę i wszystko razem smaż na małym ogniu, mieszając.

Krok 2

1,25 litra wody zagotuj i rozprowadź w niej kostki Bulion na włoszczyźnie.

Krok 3

Fasolę zmiksuj lub przetrzyj przez sito, następnie dodaj do gorącego warzywnego rosołu.

Krok 4

Dodaj także przesmażone warzywa. Gotuj zupę około 20 minut, powinna ona wrzeć.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Żółty ser utrzyj na tarce.

Krok 6

Ser wraz z mieszaniną śmietanową dodaj do zupy. Podawaj z grzankami.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej