Zupka Edamska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka Edamska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

2 łyżki

null

3 sztuki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

null

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora, kapustę i cebulę, drobno poszatkuj. Pory i cebulę podsmaż na margarynie, następnie dodać kapustę i wszystko razem smaż na małym ogniu, mieszając.

Krok 2

1,25 litra wody zagotuj i rozprowadź w niej kostki Bulion na włoszczyźnie.

Krok 3

Fasolę zmiksuj lub przetrzyj przez sito, następnie dodaj do gorącego warzywnego rosołu.

Krok 4

Dodaj także przesmażone warzywa. Gotuj zupę około 20 minut, powinna ona wrzeć.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Żółty ser utrzyj na tarce.

Krok 6

Ser wraz z mieszaniną śmietanową dodaj do zupy. Podawaj z grzankami.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka Edamska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej