
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
2 łyżki
null
3 sztuki
25 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
null
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora, kapustę i cebulę, drobno poszatkuj. Pory i cebulę podsmaż na margarynie, następnie dodać kapustę i wszystko razem smaż na małym ogniu, mieszając.
Krok 2
1,25 litra wody zagotuj i rozprowadź w niej kostki Bulion na włoszczyźnie.
Krok 3
Fasolę zmiksuj lub przetrzyj przez sito, następnie dodaj do gorącego warzywnego rosołu.
Krok 4
Dodaj także przesmażone warzywa. Gotuj zupę około 20 minut, powinna ona wrzeć.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Żółty ser utrzyj na tarce.
Krok 6
Ser wraz z mieszaniną śmietanową dodaj do zupy. Podawaj z grzankami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej