
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
100 gramów
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki opłukać, oczyścić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, usmażyć kurki, posypując masłem i pieprzem.
Krok 2
Do 400ml wody dodać zawartość zupy kurkowej, wymieszać, dodać tymianek, odrobinę pieprzu i zagotować. Wlać wino, ponownie zagotować, dodać usmażone kurki, gotować razem 5 minut.. Na koniec zaciągnąć śmietaną.
Krok 3
Grzanki z chleba posmarować masłem i obsmażyć. Zupę wlać do miseczek, na środek każdej włożyć grzankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej