Zupa kurkowa na rauszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kurkowa na rauszu

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki opłukać, oczyścić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, usmażyć kurki, posypując masłem i pieprzem.

Krok 2

Do 400ml wody dodać zawartość zupy kurkowej, wymieszać, dodać tymianek, odrobinę pieprzu i zagotować. Wlać wino, ponownie zagotować, dodać usmażone kurki, gotować razem 5 minut.. Na koniec zaciągnąć śmietaną.

Krok 3

Grzanki z chleba posmarować masłem i obsmażyć. Zupę wlać do miseczek, na środek każdej włożyć grzankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej