Zupa kurkowa na rauszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kurkowa na rauszu

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki opłukać, oczyścić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, usmażyć kurki, posypując masłem i pieprzem.

Krok 2

Do 400ml wody dodać zawartość zupy kurkowej, wymieszać, dodać tymianek, odrobinę pieprzu i zagotować. Wlać wino, ponownie zagotować, dodać usmażone kurki, gotować razem 5 minut.. Na koniec zaciągnąć śmietaną.

Krok 3

Grzanki z chleba posmarować masłem i obsmażyć. Zupę wlać do miseczek, na środek każdej włożyć grzankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej