Zupa kurkowa na rauszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kurkowa na rauszu

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki opłukać, oczyścić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, usmażyć kurki, posypując masłem i pieprzem.

Krok 2

Do 400ml wody dodać zawartość zupy kurkowej, wymieszać, dodać tymianek, odrobinę pieprzu i zagotować. Wlać wino, ponownie zagotować, dodać usmażone kurki, gotować razem 5 minut.. Na koniec zaciągnąć śmietaną.

Krok 3

Grzanki z chleba posmarować masłem i obsmażyć. Zupę wlać do miseczek, na środek każdej włożyć grzankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej