Zupa kurkowa na rauszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kurkowa na rauszu

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki opłukać, oczyścić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, usmażyć kurki, posypując masłem i pieprzem.

Krok 2

Do 400ml wody dodać zawartość zupy kurkowej, wymieszać, dodać tymianek, odrobinę pieprzu i zagotować. Wlać wino, ponownie zagotować, dodać usmażone kurki, gotować razem 5 minut.. Na koniec zaciągnąć śmietaną.

Krok 3

Grzanki z chleba posmarować masłem i obsmażyć. Zupę wlać do miseczek, na środek każdej włożyć grzankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kurkowa na rauszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej