
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z przesianej mąki i pozostałych składników zagnieść tłuste ciasto, które musi odchodzić od rąk, nie może się lepić. Rozwałkować, wyciąć krążki, nałożyć farsz, zlepić i smażyć w dużej ilości oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej