
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z przesianej mąki i pozostałych składników zagnieść tłuste ciasto, które musi odchodzić od rąk, nie może się lepić. Rozwałkować, wyciąć krążki, nałożyć farsz, zlepić i smażyć w dużej ilości oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej