
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
1 łyżka
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem i opanieruj filety.
Krok 2
Smaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zarumienią się.
Krok 3
Czosnek posiekaj i podsmaż na reszcie oliwy.
Krok 4
Dodaj pozostałą mąkę i przygotuj zasmażkę.
Krok 5
Wlej wino, dodaj sok z cytryny i zagotuj.
Krok 6
Filety polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej