Makrela w sosie cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela w sosie cytrynowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżka

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem i opanieruj filety.

Krok 2

Smaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zarumienią się.

Krok 3

Czosnek posiekaj i podsmaż na reszcie oliwy.

Krok 4

Dodaj pozostałą mąkę i przygotuj zasmażkę.

Krok 5

Wlej wino, dodaj sok z cytryny i zagotuj.

Krok 6

Filety polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej