
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
1 łyżka
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem i opanieruj filety.
Krok 2
Smaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zarumienią się.
Krok 3
Czosnek posiekaj i podsmaż na reszcie oliwy.
Krok 4
Dodaj pozostałą mąkę i przygotuj zasmażkę.
Krok 5
Wlej wino, dodaj sok z cytryny i zagotuj.
Krok 6
Filety polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej