Makrela w sosie cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela w sosie cytrynowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżka

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem i opanieruj filety.

Krok 2

Smaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zarumienią się.

Krok 3

Czosnek posiekaj i podsmaż na reszcie oliwy.

Krok 4

Dodaj pozostałą mąkę i przygotuj zasmażkę.

Krok 5

Wlej wino, dodaj sok z cytryny i zagotuj.

Krok 6

Filety polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej