
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
1 łyżka
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem i opanieruj filety.
Krok 2
Smaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zarumienią się.
Krok 3
Czosnek posiekaj i podsmaż na reszcie oliwy.
Krok 4
Dodaj pozostałą mąkę i przygotuj zasmażkę.
Krok 5
Wlej wino, dodaj sok z cytryny i zagotuj.
Krok 6
Filety polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej