
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
1 łyżka
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem i opanieruj filety.
Krok 2
Smaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zarumienią się.
Krok 3
Czosnek posiekaj i podsmaż na reszcie oliwy.
Krok 4
Dodaj pozostałą mąkę i przygotuj zasmażkę.
Krok 5
Wlej wino, dodaj sok z cytryny i zagotuj.
Krok 6
Filety polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej