Kanapka z pieczonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z pieczonym kurczakiem

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

40 gramów

20 gramów

4 plastry

8 plastrów

2 szczypty

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę przekrój na pół i posmaruj obie części sosem Hellmann's Chunky Burger

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Na dolnej części bułki ułóż mix sałat z roszponką

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj plasterki pomidora

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj plasterki ogórka i całość posól

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Ułóż plasterki piersi z kurczaka

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 5

Krok 6

Dodaj piórka marynowanej cebuli

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 6

Krok 7

Całość przykryj górną częścią kajzerki - gotowe, smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej