Kanapka z pieczonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z pieczonym kurczakiem

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

40 gramów

20 gramów

4 plastry

8 plastrów

2 szczypty

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę przekrój na pół i posmaruj obie części sosem Hellmann's Chunky Burger

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Na dolnej części bułki ułóż mix sałat z roszponką

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj plasterki pomidora

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj plasterki ogórka i całość posól

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Ułóż plasterki piersi z kurczaka

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 5

Krok 6

Dodaj piórka marynowanej cebuli

Kanapka z pieczonym kurczakiem - Krok 6

Krok 7

Całość przykryj górną częścią kajzerki - gotowe, smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej