Bajgle z serem i konfiturą z cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajgle z serem i konfiturą z cebuli

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

4 łyżeczki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jarmuż sparzyć wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Odstawić na durszlaku do ocieknięcia.

Krok 2

Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć wyciśnięty czosnek. Dodać jarmuż, sól i pieprz i smażyć przez dosłownie chwilkę, tak aby jarmuż nieco zmiękł.

Krok 3

Bajgle przekroić na pół.

Krok 4

Awokado obrać i pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w grubsze plastry.

Krok 5

Na każdej połówce bajgla wyłożyć po kolei: majonez, jarmuż, ser, awokado i konfiturę z czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bajgla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej