
Składniki
4 sztuki
4 łyżeczki
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 sztuki
4 łyżeczki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jarmuż sparzyć wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Odstawić na durszlaku do ocieknięcia.
Krok 2
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć wyciśnięty czosnek. Dodać jarmuż, sól i pieprz i smażyć przez dosłownie chwilkę, tak aby jarmuż nieco zmiękł.
Krok 3
Bajgle przekroić na pół.
Krok 4
Awokado obrać i pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w grubsze plastry.
Krok 5
Na każdej połówce bajgla wyłożyć po kolei: majonez, jarmuż, ser, awokado i konfiturę z czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bajgla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej