Składniki
4 sztuki
4 łyżeczki
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 sztuki
4 łyżeczki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jarmuż sparzyć wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Odstawić na durszlaku do ocieknięcia.
Krok 2
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć wyciśnięty czosnek. Dodać jarmuż, sól i pieprz i smażyć przez dosłownie chwilkę, tak aby jarmuż nieco zmiękł.
Krok 3
Bajgle przekroić na pół.
Krok 4
Awokado obrać i pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w grubsze plastry.
Krok 5
Na każdej połówce bajgla wyłożyć po kolei: majonez, jarmuż, ser, awokado i konfiturę z czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bajgla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej