Bajgle z serem i konfiturą z cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajgle z serem i konfiturą z cebuli

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

4 łyżeczki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jarmuż sparzyć wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Odstawić na durszlaku do ocieknięcia.

Krok 2

Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć wyciśnięty czosnek. Dodać jarmuż, sól i pieprz i smażyć przez dosłownie chwilkę, tak aby jarmuż nieco zmiękł.

Krok 3

Bajgle przekroić na pół.

Krok 4

Awokado obrać i pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w grubsze plastry.

Krok 5

Na każdej połówce bajgla wyłożyć po kolei: majonez, jarmuż, ser, awokado i konfiturę z czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bajgla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej