Burgerowe kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgerowe kanapki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 plastrów

8 łyżek

8 plastrów

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kanapki, każdą bułkę przesmaruj sosem chunky burger. Połóż plaster szynki oraz ser. Ułóż kilka plasterków ogórka. Całość przykryj rukolą i zamknij drugą połówką bułki (również posmarowaną sosem chunky burger).

Krok 2

Zapakuj w papier lub folię, zabierz na piknik. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lekka sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej