Burgerowe kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgerowe kanapki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 plastrów

8 łyżek

8 plastrów

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kanapki, każdą bułkę przesmaruj sosem chunky burger. Połóż plaster szynki oraz ser. Ułóż kilka plasterków ogórka. Całość przykryj rukolą i zamknij drugą połówką bułki (również posmarowaną sosem chunky burger).

Krok 2

Zapakuj w papier lub folię, zabierz na piknik. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgerowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej