Beziki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beziki z owocami

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 mililitrów

250 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywna pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodajemy ocet i mąkę i miksujemy jeszcze przez minutę. Na papier do pieczenia wykładamy beziki i suszymy 1,5h w piekarniku nagrzanym do 100’C bez termoobiegu.

Krok 2

Kremowke ubijamy z mascarpone. A gotowy krem wykładamy na wystudzone beziki. Zrobimy owocami. Upieczone bezy mogą stać bez kremu 2-3dni. Krem nakładamy przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej