Beziki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beziki z owocami

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 mililitrów

250 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywna pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodajemy ocet i mąkę i miksujemy jeszcze przez minutę. Na papier do pieczenia wykładamy beziki i suszymy 1,5h w piekarniku nagrzanym do 100'C bez termoobiegu.

Krok 2

Kremowke ubijamy z mascarpone. A gotowy krem wykładamy na wystudzone beziki. Zrobimy owocami. Upieczone bezy mogą stać bez kremu 2-3dni. Krem nakładamy przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej