Beziki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beziki z owocami

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 mililitrów

250 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywna pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodajemy ocet i mąkę i miksujemy jeszcze przez minutę. Na papier do pieczenia wykładamy beziki i suszymy 1,5h w piekarniku nagrzanym do 100'C bez termoobiegu.

Krok 2

Kremowke ubijamy z mascarpone. A gotowy krem wykładamy na wystudzone beziki. Zrobimy owocami. Upieczone bezy mogą stać bez kremu 2-3dni. Krem nakładamy przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej