Beziki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beziki z owocami

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 mililitrów

250 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywna pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodajemy ocet i mąkę i miksujemy jeszcze przez minutę. Na papier do pieczenia wykładamy beziki i suszymy 1,5h w piekarniku nagrzanym do 100’C bez termoobiegu.

Krok 2

Kremowke ubijamy z mascarpone. A gotowy krem wykładamy na wystudzone beziki. Zrobimy owocami. Upieczone bezy mogą stać bez kremu 2-3dni. Krem nakładamy przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beziki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej