Muffinki z chleba tostowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z chleba tostowego

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

6 plastrów

6 sztuk

6 plastrów

1 łyżka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z każdej kromki chleba tostowego ściąć boki i cienko rozwałkować. Następnie do formy do wypiekania muffinek wysmarowanej masłem wykładamy kromki pieczywa robiąc na środku wgłębienie. Na pieczywo układamy plasterki wędliny a w środek wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez 10 minut. Po upływie tego czasu na każdą muffinkę kładziemy plasterek pomidorka i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
28 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej