Muffinki z chleba tostowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z chleba tostowego

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

6 plastrów

6 sztuk

6 plastrów

1 łyżka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z każdej kromki chleba tostowego ściąć boki i cienko rozwałkować. Następnie do formy do wypiekania muffinek wysmarowanej masłem wykładamy kromki pieczywa robiąc na środku wgłębienie. Na pieczywo układamy plasterki wędliny a w środek wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez 10 minut. Po upływie tego czasu na każdą muffinkę kładziemy plasterek pomidorka i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej