Muffinki z chleba tostowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z chleba tostowego

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

6 plastrów

6 sztuk

6 plastrów

1 łyżka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z każdej kromki chleba tostowego ściąć boki i cienko rozwałkować. Następnie do formy do wypiekania muffinek wysmarowanej masłem wykładamy kromki pieczywa robiąc na środku wgłębienie. Na pieczywo układamy plasterki wędliny a w środek wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez 10 minut. Po upływie tego czasu na każdą muffinkę kładziemy plasterek pomidorka i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ramen z nudle wg Buni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej