Muffinki z chleba tostowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z chleba tostowego

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

6 plastrów

6 sztuk

6 plastrów

1 łyżka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z każdej kromki chleba tostowego ściąć boki i cienko rozwałkować. Następnie do formy do wypiekania muffinek wysmarowanej masłem wykładamy kromki pieczywa robiąc na środku wgłębienie. Na pieczywo układamy plasterki wędliny a w środek wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez 10 minut. Po upływie tego czasu na każdą muffinkę kładziemy plasterek pomidorka i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak korma
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej