Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
300 gramów
0.25 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj fasolę, a następnie zalej ją 2-3 szklankami przegotowanej wody i pozostaw na noc.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj ją z dodatkiem cukru i cząbru.
Krok 3
Gdy będzie już miękka dodaj sól i odparuj.
Krok 4
Zmiksuj, wymieszaj z majonezem, cebulą i selerem. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
26 osób ogląda przepis: 
Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej