Pasta fasolowa z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta fasolowa z selerem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

300 gramów

0.25 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj fasolę, a następnie zalej ją 2-3 szklankami przegotowanej wody i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj ją z dodatkiem cukru i cząbru.

Krok 3

Gdy będzie już miękka dodaj sól i odparuj.

Krok 4

Zmiksuj, wymieszaj z majonezem, cebulą i selerem. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej