
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
300 gramów
0.25 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj fasolę, a następnie zalej ją 2-3 szklankami przegotowanej wody i pozostaw na noc.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj ją z dodatkiem cukru i cząbru.
Krok 3
Gdy będzie już miękka dodaj sól i odparuj.
Krok 4
Zmiksuj, wymieszaj z majonezem, cebulą i selerem. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























