
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko myjemy, obieramy (lub nie) i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mleko zagotowujemy, dodajemy jabłko i gotujemy na małym ogniu około 2 -3 minuty.
Krok 2
Do gotującego się mleka dodajemy płatki oraz rodzynki i przyprawy. Gotujemy około 3-4 minut, aż płatki zmiękną.
Krok 3
Na końcu dodajemy łyżeczkę miodu i dokładnie mieszamy. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej