
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko myjemy, obieramy (lub nie) i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mleko zagotowujemy, dodajemy jabłko i gotujemy na małym ogniu około 2 -3 minuty.
Krok 2
Do gotującego się mleka dodajemy płatki oraz rodzynki i przyprawy. Gotujemy około 3-4 minut, aż płatki zmiękną.
Krok 3
Na końcu dodajemy łyżeczkę miodu i dokładnie mieszamy. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej