Owsianka z jabłkami i kurkumą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka z jabłkami i kurkumą

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
319 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko myjemy, obieramy (lub nie) i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mleko zagotowujemy, dodajemy jabłko i gotujemy na małym ogniu około 2 -3 minuty.

Krok 2

Do gotującego się mleka dodajemy płatki oraz rodzynki i przyprawy. Gotujemy około 3-4 minut, aż płatki zmiękną.

Krok 3

Na końcu dodajemy łyżeczkę miodu i dokładnie mieszamy. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z jabłkami i kurkumą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej