Biedroneczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biedroneczka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

null

3 łyżki

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij palcami na małe kawałki. Ser feta pokrój w kostkę.

Krok 2

Rzodkiewki pokrój w plastry, a dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z wodą a następnie z oliwą.

Krok 4

Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i oprósz siekaną natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biedroneczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej