Składniki
0.7 litra
750 gramów
250 gramów
4 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz kiwi. Następnie pokrój je wzdłuż i pokrój w plasterki.
Krok 2
Pomarańcze obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Wszystko zmieszaj z sokiem pomarańczowym i cukrem waniliowym.
Krok 4
Upraż migdały na patelni bez tłuszczu i podaj do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej