Sałatka z kiwi i pomarańczy

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

250 gramów

0.7 litra

1 opakowanie

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz kiwi. Następnie pokrój je wzdłuż i pokrój w plasterki.

Krok 2

Pomarańcze obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Wszystko zmieszaj z sokiem pomarańczowym i cukrem waniliowym.

Krok 4

Upraż migdały na patelni bez tłuszczu i podaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej