
Składniki
0.7 litra
750 gramów
250 gramów
4 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz kiwi. Następnie pokrój je wzdłuż i pokrój w plasterki.
Krok 2
Pomarańcze obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Wszystko zmieszaj z sokiem pomarańczowym i cukrem waniliowym.
Krok 4
Upraż migdały na patelni bez tłuszczu i podaj do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej