
Składniki
0.7 litra
750 gramów
250 gramów
4 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz kiwi. Następnie pokrój je wzdłuż i pokrój w plasterki.
Krok 2
Pomarańcze obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Wszystko zmieszaj z sokiem pomarańczowym i cukrem waniliowym.
Krok 4
Upraż migdały na patelni bez tłuszczu i podaj do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej