Sałatka z rabarbarem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rabarbarem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

120 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka dopraw przyprawą Knorr i usmaż z obu stron, na rozgrzanej patelni z olejem.

Sałatka z rabarbarem - Krok 1

Krok 2

Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i dodaj na jeszcze ciepłą patelnię, na której usmażyłeś mięso. Podgrzej przez 1 minutę i przełóż do miski.

Sałatka z rabarbarem - Krok 2

Krok 3

Sałaty umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki, pomidorki przekrój na pół i dodaj do rabarbaru. Stwórz aromatyczny, czosnkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody, następnie wszystkie składniki wymieszaj z sosem.

Sałatka z rabarbarem - Krok 3

Krok 4

Mięso pokrój w paski i podawaj z sałatką.

Sałatka z rabarbarem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę z grillowanym kurczakiem i rabarbarem podawaj z grzankami lub pieczywem.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Stryniak

    Anna Stryniak , 24.04.2016

    na pewno wypróbuję, lubię sałatki z kurczakiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z rabarbaremSałatka z rabarbarem

Sałatka z grillowanym kurczakiem i rabarbarem to propozycja na letni lunch, kolację, danie na imprezę lub spotkanie przy grillu. By zachwycić się tym wyjątkowym połączeniem smaków wystarczą dwie piersi z kurczaka, dwie łodygi rabarbaru, mix sałat, pomidorki cherry, oliwa, olej oraz przyprawa do kurczaka i sos sałatkowy Knorr. W wersji letniej zamarynowane wcześniej w przyprawie filety możemy przyrządzić na grillu. Przygotowanie sałatki zyska wtedy dodatkowe walory – wiadomo przecież, że nic tak nie łączy jak wspólne grillowanie z rodziną czy z przyjaciółmi. Możesz mieć jednak pewność, że w połączeniu ze słodko-kwaśnym rabarbarem równie pyszny będzie kurczak z patelni. Gotową sałatkę podawaj z grzankami lub ze świeżym pieczywem. Ten przepis sprawdzi się zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na coś, co swym smakiem przywiedzie ci na myśl lato.