
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
120 gramów
150 gramów
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka dopraw przyprawą Knorr i usmaż z obu stron, na rozgrzanej patelni z olejem.

Krok 2
Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i dodaj na jeszcze ciepłą patelnię, na której usmażyłeś mięso. Podgrzej przez 1 minutę i przełóż do miski.

Krok 3
Sałaty umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki, pomidorki przekrój na pół i dodaj do rabarbaru. Stwórz aromatyczny, czosnkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody, następnie wszystkie składniki wymieszaj z sosem.

Krok 4
Mięso pokrój w paski i podawaj z sałatką.


Dobra rada:
Sałatkę z grillowanym kurczakiem i rabarbarem podawaj z grzankami lub pieczywem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z rabarbarem
Sałatka z grillowanym kurczakiem i rabarbarem to propozycja na letni lunch, kolację, danie na imprezę lub spotkanie przy grillu. By zachwycić się tym wyjątkowym połączeniem smaków wystarczą dwie piersi z kurczaka, dwie łodygi rabarbaru, mix sałat, pomidorki cherry, oliwa, olej oraz przyprawa do kurczaka i sos sałatkowy Knorr. W wersji letniej zamarynowane wcześniej w przyprawie filety możemy przyrządzić na grillu. Przygotowanie sałatki zyska wtedy dodatkowe walory – wiadomo przecież, że nic tak nie łączy jak wspólne grillowanie z rodziną czy z przyjaciółmi. Możesz mieć jednak pewność, że w połączeniu ze słodko-kwaśnym rabarbarem równie pyszny będzie kurczak z patelni. Gotową sałatkę podawaj z grzankami lub ze świeżym pieczywem. Ten przepis sprawdzi się zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na coś, co swym smakiem przywiedzie ci na myśl lato.