Sałatka z rabarbarem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rabarbarem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

120 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka dopraw przyprawą Knorr i usmaż z obu stron, na rozgrzanej patelni z olejem.

Sałatka z rabarbarem - Krok 1

Krok 2

Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i dodaj na jeszcze ciepłą patelnię, na której usmażyłeś mięso. Podgrzej przez 1 minutę i przełóż do miski.

Sałatka z rabarbarem - Krok 2

Krok 3

Sałaty umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki, pomidorki przekrój na pół i dodaj do rabarbaru. Stwórz aromatyczny, czosnkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody, następnie wszystkie składniki wymieszaj z sosem.

Sałatka z rabarbarem - Krok 3

Krok 4

Mięso pokrój w paski i podawaj z sałatką.

Sałatka z rabarbarem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę z grillowanym kurczakiem i rabarbarem podawaj z grzankami lub pieczywem.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Stryniak

    Anna Stryniak , 24.04.2016

    na pewno wypróbuję, lubię sałatki z kurczakiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z rabarbaremSałatka z rabarbarem

Sałatka z grillowanym kurczakiem i rabarbarem to propozycja na letni lunch, kolację, danie na imprezę lub spotkanie przy grillu. By zachwycić się tym wyjątkowym połączeniem smaków wystarczą dwie piersi z kurczaka, dwie łodygi rabarbaru, mix sałat, pomidorki cherry, oliwa, olej oraz przyprawa do kurczaka i sos sałatkowy Knorr. W wersji letniej zamarynowane wcześniej w przyprawie filety możemy przyrządzić na grillu. Przygotowanie sałatki zyska wtedy dodatkowe walory – wiadomo przecież, że nic tak nie łączy jak wspólne grillowanie z rodziną czy z przyjaciółmi. Możesz mieć jednak pewność, że w połączeniu ze słodko-kwaśnym rabarbarem równie pyszny będzie kurczak z patelni. Gotową sałatkę podawaj z grzankami lub ze świeżym pieczywem. Ten przepis sprawdzi się zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na coś, co swym smakiem przywiedzie ci na myśl lato.