
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
50 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy jajka na twardo resztę składników kroimy w kostkę mieszamy wszystko razem dodajemy majonez mieszamy i na sam koniec dodajemy Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Krok 2
wykańczamy majonezem lub sosem
Krok 3
do dekoracji można dodać pomidor listek bazylii ogórek
Krok 4
Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej