Sałatka de Karolino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka de Karolino

Autor: smakosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

50 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy jajka na twardo resztę składników kroimy w kostkę mieszamy wszystko razem dodajemy majonez mieszamy i na sam koniec dodajemy Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Krok 2

wykańczamy majonezem lub sosem

Krok 3

do dekoracji można dodać pomidor listek bazylii ogórek

Krok 4

Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka de Karolino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jarzynowa zupa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej