
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
250 mililitrów
250 mililitrów
0.5 opakowania
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy włoskie sparz wrzątkiem, następnie ostudź i obierz.
Krok 2
Kluseczki gnocchi ugotuj w lekko osolonym wrzątku.
Krok 3
Mleko wymieszaj ze śmietaną i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.
Krok 4
Wlej sos na patelnię, dodaj posiekane orzechy i całość zagotuj.
Krok 5
Dodaj do sosu odcedzone gnocchi i ponownie zagotuj. Gotowe kluski podawaj w miseczce posypane płatkami parmezanu i pieprzem. Możesz użyć świeżej szałwii do dekoracji.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowe gnocchi z szałwią i orzechami
Gnocchi to pochodzące z Włoch kluski, które produkowane są z różnych produktów. Najczęściej są to ziemniaki, istnieją jednak również takie, które przygotowuje się z innych przetartych warzyw, mąki gryczanej czy sera. Pierwszy z wymienionych wariantów przypomina w smaku polskie kopytka, różni się jednak od nich kształtem: włoskie gnocchi są z reguły mniejsze. Podaje się je z różnymi sosami, zwykle są to takie, z którymi serwuje się również makarony, np. bolognese czy napoli. Dobrym dodatkiem do nich jest również pesto bazyliowe (alla genovese) lub to produkowane z suszonych na słońcu pomidorów (alla siciliana). Wypróbuj również podania ich z sosem serowym, którego smak dobrze podkreślą orzechy włoskie. Charakteru nadadzą mu też listki świeżej szałwii, których nie należy dodawać do gotowania sosu, ale przystroić go nimi bezpośrednio przed podaniem. Gotowe danie posyp dodatkowo świeżo zmielonym czarnym pieprzem i płatkami długodojrzewającego sera, np. parmezanu. Koniecznie sprawdź nasz prosty przepis na to wyjątkowo smaczne danie.