Sałatka cytrusowa z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cytrusowa z imbirem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

145 mililitrów

1 sztuka

8 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grejpfruta i pomarańczę natnij na ćwiartki i obierz, po czym podziel na cząstki.

Krok 2

. Z cytryny wyciśnij sok, skórkę obierz i drobniutko posiekaj.

Krok 3

Grejpfruta, pomarańczę oraz mandarynki włóż do miseczki, do której ściekał z nich sok.

Krok 4

Kumkwaty podziel na cząstki i wraz ze skórką cytryny włóż do rondla, zalej wodą i gotuj ok. 10 minut. Kumkwaty dodaj do owoców, skórkę osusz.

Krok 5

Sok z cytryny zmieszaj z wywarem ze skórki, cukrem i piwem imbirowym. Płyn podgrzewaj, aż cukier się rozpuści, a następnie przelej do owoców.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj i posyp startym imbirem oraz skórką z cytryny. Udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej