
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
145 mililitrów
1 sztuka
8 sztuk
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grejpfruta i pomarańczę natnij na ćwiartki i obierz, po czym podziel na cząstki.
Krok 2
. Z cytryny wyciśnij sok, skórkę obierz i drobniutko posiekaj.
Krok 3
Grejpfruta, pomarańczę oraz mandarynki włóż do miseczki, do której ściekał z nich sok.
Krok 4
Kumkwaty podziel na cząstki i wraz ze skórką cytryny włóż do rondla, zalej wodą i gotuj ok. 10 minut. Kumkwaty dodaj do owoców, skórkę osusz.
Krok 5
Sok z cytryny zmieszaj z wywarem ze skórki, cukrem i piwem imbirowym. Płyn podgrzewaj, aż cukier się rozpuści, a następnie przelej do owoców.
Krok 6
Wszystko dokładnie wymieszaj i posyp startym imbirem oraz skórką z cytryny. Udekoruj listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej