
Składniki
null
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Pokrój w kostkę.
Krok 2
Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne i potnij w paseczki.
Krok 3
Wymieszaj z jajkiem i posiekaną drobno cebulką.
Krok 4
osącz z zalewy, połącz z sałatką. Skrop potrawę do smaku sosem chili i pikantną sałatkę z papryką możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej