
Składniki
null
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Pokrój w kostkę.
Krok 2
Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne i potnij w paseczki.
Krok 3
Wymieszaj z jajkiem i posiekaną drobno cebulką.
Krok 4
osącz z zalewy, połącz z sałatką. Skrop potrawę do smaku sosem chili i pikantną sałatkę z papryką możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej