
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 plaster
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kokosu wylej mleko, przełam skorupę, odkrój miąższ i zetrzyj go w grube wiórki.
Krok 2
Ananasa pokrój drobno, cebulę, chili i trawę posiekaj. Wymieszaj.
Krok 3
Dodaj wiórki z kokosa.
Krok 4
Pastę krewetkową wymieszaj z sokiem z limonki i solą i dorzuć do warzyw i owoców.
Krok 5
Dodaj 2 łyżki posiekanej kolendry i wymieszaj. Przełóż do półmiska, ozdób gałązkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej