
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 plaster
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kokosu wylej mleko, przełam skorupę, odkrój miąższ i zetrzyj go w grube wiórki.
Krok 2
Ananasa pokrój drobno, cebulę, chili i trawę posiekaj. Wymieszaj.
Krok 3
Dodaj wiórki z kokosa.
Krok 4
Pastę krewetkową wymieszaj z sokiem z limonki i solą i dorzuć do warzyw i owoców.
Krok 5
Dodaj 2 łyżki posiekanej kolendry i wymieszaj. Przełóż do półmiska, ozdób gałązkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej