
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 plaster
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kokosu wylej mleko, przełam skorupę, odkrój miąższ i zetrzyj go w grube wiórki.
Krok 2
Ananasa pokrój drobno, cebulę, chili i trawę posiekaj. Wymieszaj.
Krok 3
Dodaj wiórki z kokosa.
Krok 4
Pastę krewetkową wymieszaj z sokiem z limonki i solą i dorzuć do warzyw i owoców.
Krok 5
Dodaj 2 łyżki posiekanej kolendry i wymieszaj. Przełóż do półmiska, ozdób gałązkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej