Sambal z chili kokosu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sambal z chili kokosu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 plaster

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kokosu wylej mleko, przełam skorupę, odkrój miąższ i zetrzyj go w grube wiórki.

Krok 2

Ananasa pokrój drobno, cebulę, chili i trawę posiekaj. Wymieszaj.

Krok 3

Dodaj wiórki z kokosa.

Krok 4

Pastę krewetkową wymieszaj z sokiem z limonki i solą i dorzuć do warzyw i owoców.

Krok 5

Dodaj 2 łyżki posiekanej kolendry i wymieszaj. Przełóż do półmiska, ozdób gałązkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej