Meksykańska sałatka z kaktusem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

0

0

0

0

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.

Krok 3

Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.

Krok 5

Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej