Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
null
null
null
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.
Krok 3
Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.
Krok 5
Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej