Meksykańska sałatka z kaktusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z kaktusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.

Krok 3

Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.

Krok 5

Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej