Meksykańska sałatka z kaktusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z kaktusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.

Krok 3

Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.

Krok 5

Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej