
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
null
null
null
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.
Krok 3
Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.
Krok 5
Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej