
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
null
null
null
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.
Krok 3
Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.
Krok 5
Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej