Meksykańska sałatka z kaktusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z kaktusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.

Krok 3

Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.

Krok 5

Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej