
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
null
null
null
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę.
Krok 3
Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku.
Krok 5
Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej