
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
100 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia przekrój wzdłuż na połówki, a następnie usuń kości kręgosłupa, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Rybę umyj, osusz, posyp przyprawami i skrop oliwą.
Krok 3
Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 25 minut.
Krok 4
Rybę polej ketchupem i piecz jeszcze przez 10 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej