Łosoś pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

100 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki, a następnie usuń kości kręgosłupa, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz, posyp przyprawami i skrop oliwą.

Krok 3

Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 4

Rybę polej ketchupem i piecz jeszcze przez 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej