Łosoś pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

100 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki, a następnie usuń kości kręgosłupa, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz, posyp przyprawami i skrop oliwą.

Krok 3

Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 4

Rybę polej ketchupem i piecz jeszcze przez 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Croque Monsieur
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej