PRZEPISY.PL

Łosoś pieczony

  • 60
  • 3
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • oliwa50 ml
  • ketchup100 g
  • łosoś wypatroszony 800 g
      • Krok 1

        Łososia przekrój wzdłuż na połówki, a następnie usuń kości kręgosłupa, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
      • Krok 2

        Rybę umyj, osusz, posyp przyprawami i skrop oliwą.
      • Krok 3

        Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 25 minut.
      • Krok 4

        Rybę polej ketchupem i piecz jeszcze przez 10 minut

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      17
      osób dodało do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe
      208
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe
      103
      osoby dodały do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe
      169
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe