Łosoś pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

100 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki, a następnie usuń kości kręgosłupa, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz, posyp przyprawami i skrop oliwą.

Krok 3

Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 4

Rybę polej ketchupem i piecz jeszcze przez 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej