Łosoś z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

40 gramów

80 gramów

300 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 3

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą, osoloną wodą i ugotuj.

Krok 4

Pod koniec gotowania włóż rybę, dodaj przyprawy.

Krok 5

Miękką rybę wyjmij i ułóż na półmisku. Obłóż ją warzywami. Połóż kawałki masła i cząstki cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej