Łosoś z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

40 gramów

80 gramów

300 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 3

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą, osoloną wodą i ugotuj.

Krok 4

Pod koniec gotowania włóż rybę, dodaj przyprawy.

Krok 5

Miękką rybę wyjmij i ułóż na półmisku. Obłóż ją warzywami. Połóż kawałki masła i cząstki cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej