Łosoś z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

40 gramów

80 gramów

300 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 3

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą, osoloną wodą i ugotuj.

Krok 4

Pod koniec gotowania włóż rybę, dodaj przyprawy.

Krok 5

Miękką rybę wyjmij i ułóż na półmisku. Obłóż ją warzywami. Połóż kawałki masła i cząstki cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej