Łosoś z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

40 gramów

80 gramów

300 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 3

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą, osoloną wodą i ugotuj.

Krok 4

Pod koniec gotowania włóż rybę, dodaj przyprawy.

Krok 5

Miękką rybę wyjmij i ułóż na półmisku. Obłóż ją warzywami. Połóż kawałki masła i cząstki cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Deser bananowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej