Łosoś smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.

Krok 4

Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej