
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
100 gramów
1 szczypta
2 sztuki
40 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.
Krok 3
Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Krok 4
Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej