Łosoś smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.

Krok 4

Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej