Łosoś smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.

Krok 4

Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej