Aksamitny krem szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Aksamitny krem szparagowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

51 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W podobny sposób możesz ugotować kremową zupę marchewkową, porową lub selerową - wystarczy, że wyrzucisz z przepisu szparagi i zastąpisz je swoim ulubionym warzywem. A z czym podać taka zupę? Można samą, można z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zawsze będzie smaczna.

Krok 2

Łodygi szparagów pokrój na małe kawałki, czubki (główka plus kilka centymetrów łodygi) pozostaw w całości. W garnku rozgrzej olej, dodaj masło. Gdy się spieni, zeszklij cebulę i pora (5 minuty). Dodaj ziemniaki i kawałeczki szparagów, zalej bulionem. Zagotuj, zmniejsz ogień, duś, aż warzywa będą miękkie. Wtedy przestudź zupę i zmiksuj ją, wymieszaj ze słodką śmietaną, zagotuj, mieszając, posól i popieprz do smaku. Czubki szparagów zblanszuj w osolonej wodzie (4-5 minut), odcedź i włóż do zupy. Bezpośrednio przed podaniem wlej do zupy kwaśną śmietanę i wsyp szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny krem szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny krem szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny krem szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny krem szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny krem szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny krem szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny krem szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Francuska sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej