Gęsta zupa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsta zupa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

10 sztuk

0.5 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, odsącz i pokrój w paski.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodawaj do niego stopniowo sos sojowy.

Krok 3

Do wody wrzuć kostki rosołowe Knorr.

Krok 4

Dodaj pokrojonego ananasa i zalewę z połowy puszki.

Krok 5

Bulion Knorr zagotuj, wrzuć mieszanką warzywną, grzyby i kurczaka. Dopraw przyprawami i cukrem.

Krok 6

W nie wielkiej ilości wody wymieszaj mąkę. Wlej mieszankę do zupy i zagotuj ją aby lekko zgęstniałą. Podawaj gorącą posypaną siekana cebulą dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej