Gęsta zupa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsta zupa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

10 sztuk

0.5 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, odsącz i pokrój w paski.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodawaj do niego stopniowo sos sojowy.

Krok 3

Do wody wrzuć kostki rosołowe Knorr.

Krok 4

Dodaj pokrojonego ananasa i zalewę z połowy puszki.

Krok 5

Bulion Knorr zagotuj, wrzuć mieszanką warzywną, grzyby i kurczaka. Dopraw przyprawami i cukrem.

Krok 6

W nie wielkiej ilości wody wymieszaj mąkę. Wlej mieszankę do zupy i zagotuj ją aby lekko zgęstniałą. Podawaj gorącą posypaną siekana cebulą dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej