Gęsta zupa chińska

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

691

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

0.5 opakowania

10 sztuk

1.5 litra

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżka

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, odsącz i pokrój w paski.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodawaj do niego stopniowo sos sojowy.

Krok 3

Do wody wrzuć kostki rosołowe Knorr.

Krok 4

Dodaj pokrojonego ananasa i zalewę z połowy puszki.

Krok 5

Bulion Knorr zagotuj, wrzuć mieszanką warzywną, grzyby i kurczaka. Dopraw przyprawami i cukrem.

Krok 6

W nie wielkiej ilości wody wymieszaj mąkę. Wlej mieszankę do zupy i zagotuj ją aby lekko zgęstniałą. Podawaj gorącą posypaną siekana cebulą dymką.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej