Gęsta zupa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsta zupa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

10 sztuk

1.5 litra

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, odsącz i pokrój w paski.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodawaj do niego stopniowo sos sojowy.

Krok 3

Do wody wrzuć kostki rosołowe Knorr.

Krok 4

Dodaj pokrojonego ananasa i zalewę z połowy puszki.

Krok 5

Bulion Knorr zagotuj, wrzuć mieszanką warzywną, grzyby i kurczaka. Dopraw przyprawami i cukrem.

Krok 6

W nie wielkiej ilości wody wymieszaj mąkę. Wlej mieszankę do zupy i zagotuj ją aby lekko zgęstniałą. Podawaj gorącą posypaną siekana cebulą dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sernik na biszkoptach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej