Gęsta zupa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsta zupa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

10 sztuk

0.5 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, odsącz i pokrój w paski.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodawaj do niego stopniowo sos sojowy.

Krok 3

Do wody wrzuć kostki rosołowe Knorr.

Krok 4

Dodaj pokrojonego ananasa i zalewę z połowy puszki.

Krok 5

Bulion Knorr zagotuj, wrzuć mieszanką warzywną, grzyby i kurczaka. Dopraw przyprawami i cukrem.

Krok 6

W nie wielkiej ilości wody wymieszaj mąkę. Wlej mieszankę do zupy i zagotuj ją aby lekko zgęstniałą. Podawaj gorącą posypaną siekana cebulą dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsta zupa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej