Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

4 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować kalafior w osolonej wodzie. Odcedzić i zmiksować kalafior z ugotowanymi ziemniakami, wlać bulion,oliwę i przyprawy.Na patelni zrumienić pokrojone orzeszki.

Krok 2

Wlać do bulionu posypać orzeszkami. Ewentualnie do zupy dodać śmietankę. Zupa lekka, smaczna idealna na świąteczny obiad.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej