
Składniki
450 gramów
4 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować kalafior w osolonej wodzie. Odcedzić i zmiksować kalafior z ugotowanymi ziemniakami, wlać bulion,oliwę i przyprawy.Na patelni zrumienić pokrojone orzeszki.
Krok 2
Wlać do bulionu posypać orzeszkami. Ewentualnie do zupy dodać śmietankę. Zupa lekka, smaczna idealna na świąteczny obiad.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej