
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
40 dekagramów
1 szklanka
1 szczypta
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Przełóż do garnka.
Krok 2
Pomidory pokrój na kawałki, dodaj do garnka wraz z soczewicą, ziołami i przyprawami.
Krok 3
Wlej bulion i gotuj przez chwilę.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostkę i dorzuć do zupy kilka minut przed końcem gotowania.
Krok 5
Kaszę kuskus wrzuć do gotowej, ale wciąż gorącej zupy, by napęczniała.
Krok 6
Zupę udekoruj ziołami.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej