
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
40 dekagramów
1 szklanka
1 szczypta
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Przełóż do garnka.
Krok 2
Pomidory pokrój na kawałki, dodaj do garnka wraz z soczewicą, ziołami i przyprawami.
Krok 3
Wlej bulion i gotuj przez chwilę.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostkę i dorzuć do zupy kilka minut przed końcem gotowania.
Krok 5
Kaszę kuskus wrzuć do gotowej, ale wciąż gorącej zupy, by napęczniała.
Krok 6
Zupę udekoruj ziołami.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej