Rozgrzewająca zupa z soczewicy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

40 dekagramów

1 szklanka

1 szczypta

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Przełóż do garnka.

Krok 2

Pomidory pokrój na kawałki, dodaj do garnka wraz z soczewicą, ziołami i przyprawami.

Krok 3

Wlej bulion i gotuj przez chwilę.

Krok 4

Paprykę pokrój w kostkę i dorzuć do zupy kilka minut przed końcem gotowania.

Krok 5

Kaszę kuskus wrzuć do gotowej, ale wciąż gorącej zupy, by napęczniała.

Krok 6

Zupę udekoruj ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej