
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
40 dekagramów
1 szklanka
1 szczypta
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Przełóż do garnka.
Krok 2
Pomidory pokrój na kawałki, dodaj do garnka wraz z soczewicą, ziołami i przyprawami.
Krok 3
Wlej bulion i gotuj przez chwilę.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostkę i dorzuć do zupy kilka minut przed końcem gotowania.
Krok 5
Kaszę kuskus wrzuć do gotowej, ale wciąż gorącej zupy, by napęczniała.
Krok 6
Zupę udekoruj ziołami.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























