Rozgrzewająca zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca zupa z soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

40 dekagramów

1 szklanka

1 szczypta

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Przełóż do garnka.

Krok 2

Pomidory pokrój na kawałki, dodaj do garnka wraz z soczewicą, ziołami i przyprawami.

Krok 3

Wlej bulion i gotuj przez chwilę.

Krok 4

Paprykę pokrój w kostkę i dorzuć do zupy kilka minut przed końcem gotowania.

Krok 5

Kaszę kuskus wrzuć do gotowej, ale wciąż gorącej zupy, by napęczniała.

Krok 6

Zupę udekoruj ziołami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej